Fuskbyggarna – TV4 har lagt locket på

Det har varit tyst om Fuskbyggarna i en vecka nu men jag kan se i statistiken på bloggen att det googlas ganska friskt fortfarande på X-tra Lagom Produktion i alla möjliga varianter. Inte ett pip har kommit om det inställda programmet som skulle sänts den 2 mars handlade ju om Leif ”Havva” Halvarsson och hans påstådda fuskbygge hemma hos Lise-Lott Eek i Degerberga.

Det har gått så långt så jag fått söka information på Flashback vilket känns som ett tveksamt val om man vill ha en någorlunda nyanserad och rättvis bild av någonting så viktigt. Jag kan rapportera ändå att konspirationsteorierna frodas därinne 🙂

Facebook (tack Jonas!) är det irriterat när TV4 tiger. Många vill ha svar och respons.

Jag fick in en länk i en kommentar här för en stund sen från ett radio program i ämnet. Det är Radio Kristianstad som gjort ett försök att lista ut hemligheterna bakom tystnaden. Klicka på länken och lyssna på klippet kl 16.00. 12.25 in i klippet kommer ett inslag om detta. Det ger tyvärr inte så mycket.

Reportern ringer upp TV4 och snackar Matilda Snövall som hänvisar till ”privata skäl” och att det inte beror på byggarens publiceringar. Nehej

Reportern ringer byggaren och kommer till en telefonsvarare som hänvisar till hemsidan alternativt till TV4. Jaha.

Reportern ringer upp Lise-Lott Ek som svarar (!) och inte vet mycket alls men som tycker det ”känns obehagligt” med det som lagts ut av byggaren på hans hemsida. Hon tycker att det bara kommer sådant som är till hennes nackdel vilket är en bitterljuv ironi. Hade programmet sänt och Havva lagt sig på rygg så hade det varit precis tvärtom.

—–

Syncs konspirationsavdelning har jobbat fram följande:

Först och främst är det viktigt att veta att säsongen har bjudit på ett nytt moment – byggarna som slår tillbaka. Järntorget och Sparrman ha fått en del sympatier och blottat en del tveksamheter med programmets trovärdighet. Samtidigt har programmets fällts i granskningsnämnden för ett av förra säsongens program och klandrats för något ytterligare.

Möjligen balanserade alltså Nordisk Film och Fuskbyggarna på TV4´s skamgräns redan innan X-tra Lagom drog igång sin kampanj.

Att TV4 lagt locket på och byggaren inte lägger ut mer material eller säger flaska tyder på att parterna har en deal. Dealen består i att TV4 inte sänder sitt program och att byggaren lägger inte ut de dokument som knäcker TV4/Timell/Ekdal/offret eller varför inte experten. Det är min gissning (och den stöds ju av expertisen på Flashback, som sagt).

Att den som skulle spela offer i programmet inte vet (?) vad som är på gång stöder väl detta. Möjligen är hon medveten om att hon farit med osanning (?) och håller låg profil i detta.

Stämmer detta? Är det så simpelt?

Känns lite som antiklimax…

—–

Hursomhelst så kommer Nordisk Film att få jävligt svårt att få betalt av TV4 för det uteblivna programmet. Mycket pengar och prestige som gått förlorade gissar jag.

Annons

6 reaktioner på ”Fuskbyggarna – TV4 har lagt locket på

 1. Finns ju en teori som ger ännu mer ont i magen. Det är att Havva klappat ihop, är man en rak och ärlig ”normal” person, som får gå igenom den skärseld han har gjort när någon som känns övermäktigt försöker ta hedern av en, mår man nog inte så bra, varken under tiden eller efteråt.
  Därav, privata skäl.
  Men jag hoppas jag har fel…

 2. Jag fick tyvärr samma maggropskänsla, och det var väl lite det sync snuddade vid i något tidigare inlägg.

  Fick väldiga konstiga vibbar av det där meddelandet som hans fru hade läst in på telefonsvararen (i det där radioprogrammet som Jonas länkade till).

  Hoppas att det reder ut sig till sist. Tråkigt situation som TV4 knappast bidragit med något gott i.

  • Ja det är min alternativa teori också som sagt. Men den är otäck att tänka, det finns bara en som kan ha så tunga privata skäl i detta.

   Den bygger dessutom på att TV4 gjort någon slags anständighetsbedömning, det känns tveksamt.
   En barmhärtighetsgärning från deras sida hade följts av självgodhet och snyftreportage. Tror jag.

 3. Ang ”experten” så tycker jag att de kunde ha tagit in någon gammal och sur entreprenadbesiktningsman istället för den här från villaägarnas riksförbund. Han petar ju bara med tumstocken och håller rutinmässigt med om allt som Timell härjar om.

 4. Hej!
  Jag har kommenterat i Syncs inlägg om Göteborgsmutor.
  Läget för X-Tra Lagom just nu

  mvh
  Maria
  X-Tra Lagom Produktion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s