Sync fick en fråga från Blondinbella

—–

Kära Blondinbella.

Frågan är fel ställd. Jag lutar mer åt:

 • Sköter jag verkligen allt annat som jag borde?
 • Har jag fakturerat det jag jobbade förra månaden än?
 • Har bloggen någon som helst rätt att inkräkta på det arbete som ger intäkter till företaget och i förlängningen betalar mina räkningar?
 • Varför blogga överhuvud taget?

Det kan man fundera på.

—–

Enligt Bloggportalen.se så har Blondinbella haft 539 370 besökare senaste veckan, vilket är ca 538 737 fler än jag har haft på min lilla blogg. En rätt bra vecka för mig alltså. På min statistiksida står det i och för sig att det är dubbelt så många, men kanske är det färre personer som gjort desto fler klick.

Enligt Mats på Byggtjänst är jag ”nätets bästa byggbloggare”. Smickrande.

Enligt mig så är det en högst tveksam merit när det finns några enstaka, ensamma bloggar. Startar man en blogg idag och vänder sig till den professionella delen av byggbranschen så hamnar med automatik på topp fem. Det finns inte fler. Slut på smickret alltså.

—–

Calle Fridén slutade nyss, Byggblasket för ett tag sen, Byggbloggarna på Byggtjänst har slokat lite ett tag nu. Det är lite dystert.

Mats Hultgren däremot har gjort en revival som heter duga. Fem inlägg på en vecka. Enligt säkra källor är han desssutom ”optimistisk, kreativ och nyfiken”. Det bådar gott. Fredrik på Byggvärlden har nog en del ambitioner och borde ha en del trafik på sighten. Dessutom har vi en rookie i Rotpartnern, Fredrik Olsson. Intressant.

Möjligen kan alla inblandade samlas och diskutera IRL. Vi behöver ingen kongresshall direkt, ett bord för fyra på den lokala pizzerian passar bättre. Både antalet personer och den skrala budgeten.

—–

Första frågan: Varför blogga överhuvud taget?

—–

Annons

7 reaktioner på ”Sync fick en fråga från Blondinbella

 1. … ”Första frågan: Varför blogga överhuvud taget?”

  Enkelt! För att du har något att berätta. Som är av betydelse.

 2. Pingback: Det var inte meningen! « I vårt hörn av nätet – en del av byggbloggarna
 3. Pingback: Byggblogg vs. Blondinbella | En ingenjörs funderingar…
 4. Om du blickar tillbaks så är du förmodligen en avsevärt bättre skribent nu, än vad du var när du startade din blogg.

  Någon skrev ”lycka är att kunna uttrycka det jag tänker i ord”.

  Att skriva tvingar en också skärpa upp sina tankegångar, och ibland t.o.m. tänka om.

  Frågan är om det måste vara antingen eller. Man kanske inte måste gå ”all in” i sitt bloggande.

  Man måste få tid att göra verkliga saker ute i verkliga livet för att ha något riktigt att reflektera över.

  Dina bästa inlägg (i mina ögon) är oftast de som handlar om saker du lärt dig den hårda vägen, mer än de inlägg som är synpunkter på artiklar och blogginlägg som andra skrivit.

  • Tack

   Jag har fått många fina ord denna veckan, det värmer och inspirerar. Helt rätt så får man ”skärpa upp sina tankegångar” när man skriver. För min del är det påtagligt så att jag fått skaffa mig en åsikt om saker och fått tänka igenom saker som jag förr inte ägnat en tanke annat än kaffebordssnackat om det.

   🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s