Trender i byggbranschen

Idag var Trenddagen 2011 på Byggtjänst. Jag var inte där till mångas besvikelse. Jag twittrade mina synpunkter till dem istället till mångas oförställda glädje (och förmodligens andras totala ointresse).

Tyvärr missade jag det mesta från ett och framåt, jag var på kontoret och kunde se men inte höra, jag hade besök av en plåtslagare en god stund och sen av ett par advokater som pockade på uppmärksamhet. Jag hann snegla på de första talarna, arkitekt-proffessorn och Industrifaktamannen. Intressant men lite old news ändå.

Mitt tips är att börja med min nya favorit Kjell Aleklett. Han forskar om världens olja och har myntat uttrycket Peak Oil. Klicka här och gå sen ner till vänster och rulla fram rubriken ”Hur klara vi energimålen?”.
(Skit varför klippte de bort honom? Länken funkar men Aleklett är väck – Svar: rättighetsfråga:( )

Allt annat bleknar efter det anförandet. Jag ber om ursäkt att dessutom fördröjdes av ett halvskojigt tweet om vad man skulle käka för lunch där, tydligen så ville någon lustigkurre synka sin lunch med folket i Stockholm Enligt Mats Hultgren.

Samme Mats som måste ägnat avsevärd tid åt att välja kläder på torsdagsmorgonen och redan vi halvtiotiden blev utsedd till bäst klädde av vår fashionista på kontoret. Han klädde klockrent i en fin fluga och en kofta i en kulör som nog till och skulle fått Bengt Grive att leta efter orden. Bra Mats 🙂

—–

Jag skall kolla resten när det blir tid till det.

Tills dess – håll koll på Kjell Aleklett och Peak Oil. Hans korthuggna kommentar att om vi bygger annat än tvårummare på sextio kvadrat, till exempel femrummare, så kör vi i diket. Då har vi inte fatta något.

……

Annons

2 reaktioner på ”Trender i byggbranschen

  1. Jag får inte ha orange reflexjacka och hjälm på kontoret. Så vad gör man inte för att sticka ut när man ändå inte har något vettigt att tillföra! 🙂

    Jag passar på att tacka för hjälpen i går och hoppas du har överseende med att jag drog in dig i diskussionen. Dina inspel fungerar utmärkt även irl. Oavsett om de handlar om byggbranschens utveckling eller viktiga ting som val av lunch. 😉

    PS. Det var en mingeltallrik (kallskuret kött, fisk, skaldjur) + mineralvatten i glas. Kändes som Thai-käket var ett fullgott alternativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s