Julknytkalas – nedräkning påbörjad

Ja, så är det. Det är bara knappt tre dygn kvar.

Jag gissar att det bakas en del hemma hos några utvalda, och det gravas lax, planeras inför julmustinköp och annat pyssel. Några är coola, andra dubbelkollar, en kanske är orolig för att hon skall göra rödbetssallad till 180 personer. 🙂

En som kammat hem publikens jubel tidigare – muraren Appelqvist – är också på gång. Jag pratade med honom tidigare idag, han hade ju varit lite orolig för tillgången på tolvkiloskalkoner. Mycket riktigt, det blev också svårt med så stora flygfän så han har beställt fyra stycken sjukilosfåglar istället. Allt för vår skull.
(jag som egentligen mest undrade hur man hanterar ett mindre bra kalkonår i kalkonbranschen – typ – vilket jävla kalkonår, kalkonkalkonår eller bara jävlaskitkalkonår?)

—–

Så när mannen på bilden här nedanför, yvig i hårsvallet som en Strindberg-karikatyr, stormar in i lokalen lite för sent på torsdag med fyra grillade kalkoner så förtjänar han och hans homies en extra varm applåd.  Förutom att han (de) då fixat 4 x7 kg pippi i en sannolikt för liten ugn, kört för fort från Hällingsjö till Göteborg och sen haft svårt att hitta sista biten, så  har han med sig tre döttrar. Tre döttrar som jobbar som hantverkare i byggbranschen. Dessutom anställer han nog konsekvent deras pojkvänner 🙂

Respekt för denna man och må han aldrig få betala en endaste öl själv i baren på Röda Sten!

(Bilden är från en stengård i Montelavar, Portugal. Murarn var en av några som var med på en resa 2008. Det var en slags förbrödning mellan konstnärer, byggae och fastighetsägare. Sync skall snart ordna fler sådana resor. Håll utkik)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s