Är mutaffärerna bara bluff?

Är det fler än jag som undrar det?
Är mutaffärerna bara bluff?
Finns det skäl för Göteborgs relativt färska rykte som mutornas huvudstad?
– – – – –

Man börjar ju undra ändå. TV-reportagen i Uppdrag Granskning och GP´s skriverier i ämnet är graverande. Den här bloggen, inte minst, har ju glatt hakat på i något slags drev.

Men utfallet för Schultz & Co är lite tunnt. Det har blivit friande domar i några fall, det har blivit ganska utspädda i andra fall. Vi vill ha något matigt nu – miljoner, svarta pengar, golfresor, sommarhus, vulgärlyx och smaklöshet.

Stefan Allbäck har ju fått ge den mutande byggmästaren ett ansikte, han är ärkeskurken. Dagens besked att Stefan Allbäck och några av hans hantverkare åtalas för skumrask till ett värde av drygt 30 000 kr känns lite….fiasko. Finns det inte mer? Vad hade Janne J och UG-redaktionen för underlag? Kommer det mera?

Frågorna hopar sig. Mut-Göteborg matchar inte förväntningarna så här långt, tycker jag. Om vi inte passar oss så kanske vi kommer betraktas som mer normalkorumperade inom kort.

Vi får nöja oss med humorn. GP-redaktionen måste ha haft roligt när man hittade en bild av en Allbäck med ett illa dolt flin och med Göran Johansson i oskärpan i bakgrunden, säkert från en mysig mingelsammankomst för stadens goa gubbar 🙂

– – – – –

GP. Mer på Sync Blog om Allbäck.

Annons

4 reaktioner på ”Är mutaffärerna bara bluff?

  1. Rättvisa och juridik hör inte ihop, det vet väl alla?! Att dom inte döms betyder inget! Inget att göra åt det men att tycka det är ett fiasko…! Nja, det är väl bara så att vårt rättssystem inte förmår att sätta dit dessa svin. Det får vi leva med. Jag lever hellre med dessa svinen fria än att låta vårt rättssystem haverera.

  2. Som vanligt ligger väl sanningen någonstans mitt emellan. Mutbrott är förmodligen svåra att bevisa, och Uppdrag granskning är väl knappast kända för sin objektivitet. De bestämmer innan vad som är sant och gör sedan ett program som visar detta. Oftast underhållande, det får medges, som i programmet om Malmö, när JJ står och pratar med Reepalu och ”gatans kung” bara råkar dyka upp samtidigt…

  3. Eller förresten, det är nog kundens fel ändå…! Eller bolånetaket… Eller bankerna… Eller ”Omvärlden”… Eller konjunkturen… Det är alltid någon annans fel, ALDRIG byggbranschen… Det har inte hänt något mutbrott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s