Nu är mitt tak skottat – huset säkrat

Jag har skobbat från byggkonsultjobbet idag.

Måste erkänna att jag varit lite nervös för egen del hemma. Inte för nedfallande is och snö men för tyngden. Jag har ett ganska stort flackt parti på taket, där låg det mycket snö.

Mycket snö, alltså.

140 kvm med 66 cm snö är djävligt mycket snö. Och tungt också. Eftersom kaosteorier och katastrofscenarier ganska frekvent besöker min hjärna så började jag fundera på hur jag byggt huset, vilken sidostabilitet huset har, hur mycket snön väger och tänk om det börjar storma också.

Kort sagt – Var går kåken sönder när snön blir för tung?

——

Nu behöver jag inte ligga sömnlös för det, för nu är skiten nere på backen. Snön. Inte huset.

Det är nog en del fastighetsägare som ligger sömnlösa på nätterna nu, det ser läskigt ut på många håll. Det verkar som man stängt av de flesta hallar häromkring i alla fall. Kållereds ishall är stängd för gott, hoppas att ingen ligger under den bråten.

Byggvärlden uppmärksammar det också. Det kommer bli en följetong ett tag framöver helt klart.

——

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s