Modern medveten mat – typ som i byggbranschen

Jag är ju sådär lite fånigt snobbig för att jag var platschef när restaurang Wasa Allé byggdes. Det var 2005 och vi byggde om ett f.d. apotek till en krog med höga ambitioner.

Mats Nordström som driver Wasa Allé är en av landets vassaste kockar. Hans satsning på nyttig, högklassig mat har slagit väl ut vad jag kan förstå. Han parkerar i toppen på listan i GP över stans bästa krogar, det säger en del om nivån.

På Wasa Allé kan man få en sjurätters meny med vin och rubbet som är fantastisk. Fantastisk för att det är så gott, men också för att man efter fyra timmas ätande inte är sprickfärdig och i svår paltkoma. Avsaknaden av smör och grädde har nog en del i det här.

Mats Nordström lagar mat som är genomtänkt, nyttig och lätt. Detta utan att släppa det minsta på smak, kvalitét eller upplevelse. Dessutom till ett helt ok pris i jämförelse med konkurrenterna.

Modern, medveten mat.

—–

Det här har ju egentligen inte ett skit att göra med byggbranschen, men jag kände att jag hade snott Modern, medveten kund ifrån Mats N (minus alliterationen då).

Men kanske ändå – om våra beställare var mer intresserade av ingredienserna (i byggprojektet) och deras ursprung, hur maten (bygget) tillagats och undvek smör och grädde i det längsta så kanske det kändes lite bättre i magen efteråt.

—–

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s