Entreprenörer i blåsväder

Förra inlägget om en incident med en fläkt som blåste av ett tak var skrivet i viss affekt. Nu har jag lugnat ner mig lite, glad att ingen skadades. Det var en nyttig påminnelse att vi måste vara på vår vakt hela tiden. Och att man skall skruva fast fläktar. Bra att veta.

Mer komiskt då på måndag morgon efter stormen att betongfirman på vårt projekt i Frölunda gick och plockade cellplast i en radie på några hundra meter runt bygget. Cellplast väger ingenting – Att man aldrig lär sig 🙂

Ställningbyggarna har haft bråda dagar, de har nog jagat runt och lagat stormskador över hela stan och idag hörde jag att det förtöjde ställning  inför ännu en storm på ingående.

—–

Annars då?

Jorå, jag har ju lovat att aldrig beklaga mig för att hinna med bloggen men det är mycket annat.

Mest av allt är det planering inför Årets Fest – Syncs Julknytkalas 2011.

Intresset är stort. I skrivande stund är det 135 anmälda, 3 avanmälda, 2 som anmält sig två gånger varav 1 som 1 gång kollat att hon verkligen anmält sig.

Det finns 48 platser kvar, vi tror inte kunna duka till mer än 180 personer. Vi får se efter morgondagens möte med krögaren på plats hur det funkar.

—–

I övrigt går min omvärldsbevakning på sparlåga. Kompisen Attefall gjorde ett utspel på DN Debatt, Erik på Svensk Byggtjänst svarade och Veronica Palm har gjort replik. Inget nytt under solen egentligen från någon av dem.

Funderar på en ny slogan – Bygg mindre bostäder!

—–

Annons

2 reaktioner på ”Entreprenörer i blåsväder

    • började gälla 2 maj 2011 🙂

      men, du vet, det tar tid. Det som utred idag skall genom en SOU imorgon och remissas runt jordklotet ett par varv, sen hängmöras och filéas innan det i tunna skivor serveras om ett par-tre år som en proposition.

      Ny PBL 2016?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s